Six Bricks

Six Bricks is een hands-on tool voor leren. Door leuke en korte activiteiten met sets van LEGO® DUPLO® blokken in zes heldere kleuren oefenen kinderen hun geheugen , motoriek, creativiteit en meer. Je kunt de activiteiten aanpassen en eigen activiteiten bedenken om ze aan te laten sluiten bij de vaardigheden en interesses van jouw kinderen.

Welke vaardigheden oefenen de kinderen?

Als de kinderen actief betrokken zijn en op een speelse manier uitgedaagd worden oefenen ze vaardigheden voor leren:
• Taal zoals het in rijk detail beschrijven, duidelijke instructies geven, je redeneringen uitleggen en verhalen vertellen. Dat helpt je bij het communiceren met anderen en je ideeën uit te drukken.
• Probleemoplossen inclusief aandacht houden, een taak of uitdaging te onthouden, doelen stellen en plannen maken, nieuwe creatieve ideeën bedenken en reflecteren op wat je doet en hoe je het doet.
• Samenwerken als in werken in tweetallen of teams, materialen delen en om de beurt werken, leren van je gelijken en hun ideeën en elkaar rollen en verantwoordelijkheden geven.

Hoe begin ik?

Ieder kind en elke volwassene heeft een set van zes DUPLO blokken nodig. je kunt op elk willekeurig moment op de dag een activiteit kiezen of de kinderen er een laten uitzoeken. Dit boekje bevat 25 ideeën om je op gang te helpen met activiteiten voor groepen tot 50 kinderen.

Laat de kinderen eerst wennen aan de blokken en de werkwijze door eenvoudige, korte activiteiten met ze te doen zoals de activiteiten die je kan vinden in het begin van dit boekje: Ontdek Six Bricks en Brick Breaks.

Als ze het eenmaal door krijgen kun je meer uitdagende groepsactiviteiten gaan proberen zoals de Spelletjes en Teamuitdagingen.


Download Six Bricks Boekje

Doe mee in onze Facebookgroep

Volg de Six Bricks Facebookgroep
Deel je ervaringen, wordt geïnspireerd en vindtips en trucs van anderen die met Six Bricks werken. Doe mee met onze Facebookgroep


Meer weten over Six Bricks?

Wil je graag meer weten over hoe je Six Bricks in je groep kunt gebruiken of ben je geïnteresseerd in een workshop of training? Neem dan contact op met onze Play Agent en LEGO Education Certified Teacher Trainer om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met ons op